Wert i l’inadmisible esborrany de reforma de l’educació

Publicado: diciembre 4, 2012 en Uncategorized

Els catalans des de sempre, hem tingut uns trets identitaris una mica diferents als espanyols, a part de la llengua, tenim una historia, cultura i tradicions força diferents a la que predominen a l’Estat espanyol al que pertanyem.

La llengua és el tret identitari que ràpidament ens identifica i diferencia de qualsevol espanyol. Catalunya al llarg de l’últim segle, ha estat una terra per molts immigrants (tant de la resta d’espanya com de països foranis a les nostres fronteres nacionals) i ha estat la llengua, la forma més important de transmetre a totes aquestes persones la nostra cultura i forma de ser.

La llengua l’aprenem des de ben petits, tant a casa com a l’escola. És la forma que tenim de transmetre els nostres valors i costums, és la forma com viu el poble català i és la principal eina perquè segueixi existint com a tal. Fora l’escola, tothom té plena llibertat d’expressar-se en la llengua que desitgi, soc el primer sense cap tipus de problema en espressar-se en castellà, és més l’utilitzo habitualment i no em fa cap vergonya fer-ho, però la llengua de Catalunya és el català i la defensaré ara i sempre, visqui aquí o fora.

L’educació és una potestat compartida per Estat i Comunitats Autònomes, els dos tenen determinats drets sobre la mateixa i des de 1978, any en que es va instaurar la democràcia en aquest país, el català ha estat considerat la principal llengua de la nostra petita comunitat a l’escola, i així ha de seguir.

El dia d’ahir, el nostre estimat ministre d’Educació, el senyor Wert (#WertGonyos, pels amants de twitter), ha presentat l’esborrany de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, un insult directe als catalans i la nostra educació. Pretén que el castellà sigui la llengua vehicular, passant el català de troncal a especialitat. O sigui, el català deixaria de ser una assignatura obligatòria a l’escola a ser simplement optativa, si vols, pots triar geografia, i no t’examines…. Però espereeeeu que això només acaba de començar…

Els pares tenen dret a escollir l’idioma matern vehicular, sense especificar-lo (àrab, anglés, francés, saharaui, mandarí… o català), i aquest com a màxim pot representar la meitat de les assignatures. En cas de no disposar d’aquesta llengua les escoles públiques o no hi hagin places, es poden apuntar a escoles privades i la Generalitat ho pagarà. PERÒ QUINA BARBARITAT ES AQUESTA!!!! A que juguem!! ???  Acabem de passar per les urnes, on s’ha decidit que Catalunya vol la Independència (encara que CIU hagi perdut diputats) i ara volen aprovar aquesta indamissible llei? Enlloc de ser més permissius amb el nostre poble perquè ens puguin seguir escanyant, actuen així? Faciliten que el poble català estigui cada dia més unit en una lluita política contra un dèspota que es diu Estado, que s’ha d’erradicar quan abans millor. L’única cosa bona que vaig pensar quan va pujar el sr. Rajoy a la Moncola (i amb majoria absoulta…) va ser que aconseguiríem l’Independència de Catalunya. Estem en el camí i vull el referèndum JA!! No ens podem ajupir davant aquests insults al nostre poble.

 

“Si una llei és injusta, un home no només té dret a desobeir-la, sinó que s’ha de comprometre a fer-ho”

Thomas Jefferson, president dels EUA entre 1801 i 1809.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s