Estem millor que fa un any?

Publicado: diciembre 24, 2012 en Uncategorized

Ha passat poc més d’un any des de que el dia 20/11/2011, Rajoy guanyés les eleccions, i coincidint amb la finalització de l’any, m’he proposat analitzar el govern de Rajoy en un aspecte molt concret de la seva política, combatre l’atur i sortir de la crisi.

Des d’aquell dia fins avui, hi han 800.000 persones més que estan sense feina, han desaparegut 23.000 empreses i els que treballen han perdut poder adquisitiu: els salaris pràcticament s’han estancat, mentre els preus han pujat gairebé un 3 %. Una cosa semblant els ha passat als pensionistes: no se’ls va a compensar totalment per la inflació ni se’ls compensarà aquest 2013. El salari mínim interprofessional, es va congelar el 2012 i augmentarà un 0,6% al 2013 fins els 645,3€, segons EMPLEO “medidas salariales que contribuyan al objetivo de la recuperación económica y la creación de empleo”…

Actualment hi ha 1,7 milions de llars on tots estan a l’atur. Són 300.000 més que el dia que Rajoy va arribar al Govern. També són molts més els aturats que no cobren cap prestació.

La reforma laboral, només ha permès indemnitzar menys pels acomiadaments. Amb això, molts dels que queden sense feina poden portar menys diners per viure en la desocupació.

Han pujat els dos impostos fonamentals que paga el ciutadà: l’IRPF i l’IVA, després d’haver negat que anessin a fer-ho. El que suposa en números reals, cobrem menys que el 2011. Ha pujat la llum (es preveu una pujada del 10% o més pel 2013), gasolina (puja 0.04€ a partir 1 de gener), s’han imposat les taxes judicials…

Paraules de Don Mariano: “Sabéis que España vive un momento difícil. Si todos trabajáramos con empeño, cumpliéramos con nuestras obligaciones y dijéramos ‘voy a hacer lo que yo tengo que hacer sin importarme lo que hagan los demás’ las cosas irían mejor”. Ha pronosticat que el 2013 la situación estarà millor i el 2014 “será año ya de crecimiento económico y creación de empleo”.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s